Izaberite stranicu

Светом литургијом у Цетињском манастиру, и благосиљањем славског колача и славском трпезом љубави у Цетињској богосовији, радници Радија “Светигора” сјутра ће прославити Духове – Крсну славу Радија и петнаесту годишњицу од када је овај црквени медиј 1998. године почео да емитује програм.

Прије петнаест година, на Духове 1998. године, редовни програм Радија је кренуо у етар након што је блаженопочивши Патријар српски Павле претходно обавио освећење просторија Радија и благословио слушаоце из главног радијског студија.

Радио је у почетку емитовао трочасовни дневни програм, потом шесточасовни, да би на двадесетчетворочасовно емитовање прешао у у марту 1999. године, у тренутку када је тадашњи генерални секретар НАТО пакта Хавијер Солана наредио ваздушне нападе на Савезну Републику Југославију.

У том периоду Радио-Светигора је био једини електронски медиј у Црној Гори који је одлучно стао на страну бранилаца Отаџбине. Сјутрашње окупљање радника Радија биће уједно и подсјећање на тај тешки период наше новије историје.

Литургија у Цетињском манастиру почеће у осам часова,  а благосиљање славског колача у трпезарији Богословије почеће у 14,30 часова.

Р.В.

Светигота прес

Pin It on Pinterest

Share This