Izaberite stranicu

Немамо ништа против предсједника Србије Томислава Николића и ми бисмо му сасвим сигурно били добри домаћини да је то неко од нас затражио, рекао је данас владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије.

Он је истакао да епархија није добила никакво обавјештење од протокола предсједника Србије и града Требиња о његовој посјети овом граду, током које је обишао и манастир Херцеговачка Грачаница.

– Немам потребу да било кога избјегавам, поготово због тога што сам увијек испоштовао сваког предсједника. Мислим да су тезе замијењене. Жалосно је то што се прича да је ово скандал. Ја немам тај осјећај, јер нисмо ни позвани, ни обавијештени. У сваком случају, праштамо свима и свима желимо добро, и онима који нас воле и онима који нас не воле – рекао је владика Григорије.

Управа манастира Херцеговачка Грачаница саопштила је да је госте дочекао управник Милорад Перишић, са којим су из протокола градске администрације и договорили посјету.

– Канцеларија епископа захумско-херцеговачког није ни од кога добила чак ни обавјештење о посјети предсједника Србије, а камоли молбу да буде дочекан од стране локалног епископа, па је сасвим природно што се епископ Григорије у вријеме те посјете није уопште ни налазио у Требињу, него у Мостару – наведено је у саопштењу.

Николићу је у суботу уручено признање почасног грађанина Требиња, послије чега је истакао да ће помоћи да Срби у Требињу и Херцеговини живе боље. Николић је положио цвијеће на споменик браниоцима Требиња, те заједно са предсједавајућим Предсједништва БиХ Небојшом Радмановићем присуствовао отварању изложбе „Дучић у дипломатији“ у Музеју Херцеговине.

Извор: Глас Српске

Pin It on Pinterest

Share This