Select Page

ЦЕТИЊЕ, 21. ЈУНА (Светигора прес) – Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас са свештенством Свету службу Божију у Горњем манастиру Острогу.

У литургијској бесједи Митрополит Амфилохије је рекао да је Острошка гора ништа мање света и богоозарена од Горе јелеонске одакле се Господ вазнио на небеса.  “Ништа мање је Света од оне Синајске горе, на којој је боговидац и тајновидац Мојсије у облаку и грмљавини небеској видио предуказање доласка Христа Господа у овај свијет”.

Владика је рекао да се у Острошкој светињи Господ дијели и раздјељује свима онима који му прилазе и који се дотичу Њега. “Као што се Њега дотакла Марија Магдалина када га је прва видјела васкрслога. И као што га се дотакао апостол Тома, рекавши ‘Господ мој и Бог мој’ дотакавши се Његових рана”.

“Дакле, исто што се догодило у Светој земљи са Господом, од Његовог рођења до Његовог вазнесења, то се поново догађа сваки пут када ми призивамо Духа Светог и служимо, попут првих апостола, службу Божију сабрани на било ком мјесту на земаљском шару”, закључио је Митрополит Амфилохије.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This