Select Page

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/13082/18.03.2013.__Mitropolit_Ostrog.mp3″ text=“Прилог Радија Светигора“]

ЦЕТИЊЕ, 18. ЈУНА (Светигора прес) – Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас, поводом празника преподобног Петра Коришког, Свету службу Божију у манастиру Острог.

Говорећи о овом Светитељу Владика је у литургијској бесједи казао да је оно у шта се Бог уселио неуништиво. “Мошти преподобног оца нашега Петра Коришког се чувају као велика светиња у Кориши. Али, Господ је нас удостојио овдје да дио његових моштију доспије у манасстир Острог. То су дјелови његове десне руке”.

“Ова благословена рука преподобног Петра Коришког, и мошти Светога Василија и рука новомученика Станка нијесу ништа друго него свједочанство да је жив Господ Бог”, рекао је Митрополит Амфилохије.

“Помолимо се преподобноме да утврди вјеру у браћи нашој широм Васељене, а посебно да утврди вјеру и живот по вјери наше браће на Косову и Метохији, који су, попут и њега кроз вјекове, данас поново на распећу”, закључио је Митрополит Амфилохије.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This