Izaberite stranicu

Grci dali po 300Организација “Грчки караван солидарности” из Атине поделила је данас помоћ од по 300 евра ратној сирочади са Косова и Метохије.

Делегација “Грчког каравана” прво је поделила помоћ у Косовској Митровици, где је обишла мост на реци Ибар, а потом се упутила у Грачаницу, где се у Центру за социјални рад окупило око 30 мајки са децом, ратном сирочади.

На списку ратне сирочади са Косова и Метохије налази се стотинак деце, а највећи број њих је са територије централног Косовског управног округа и са подручја призренске регије. Помоћ су примили и ратни сирочићи из Старог Грацка код Липљана, где је у јулу 1999. године убијено 14 српских жетелаца.

Весна Живић, мајка троје сирочића, чији је супруг убијен са братом и још 12 комшија током жетве на њиви, рекла је Срни да је Грчка помоћ још један знак пажње.

“Много мање значи новац у односу на осећај да нисмо заборављене, да о страдању наше деце знају многи”, истакла је Живићева и нагласила да ово није први пут да помоћ породицама убијених Срба стиже из Грчке.

 Извор: vesti-online

Pin It on Pinterest

Share This