Izaberite stranicu

 [wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/13054/14_06_2013_mitropolit_amfilohije_u_ct_manastiru.mp3″ text=“Прилог Радија Светигора“]

ЦЕТИЊЕ, 14. ЈУНА (Светигора прес) – Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је јутрос са свештенством Свету архијерејску литургију у Цетињском манастиру.

У литургијској проповиједи Владика Амфилохије је рекао да није случајно што је за преподобног Јустина Ћелијског врховни критеријум и мјера свега био Сам Богочовјек.

“Тако му и пјевамо Свету пјесму написану светогорским монахом њему у част. То свједочи свеуукупни његов живот, од рођења, од његовог хођења Светоме Прохору Пчињскоме, његовог монашења у Скадру у тешка и тегобна времена страдања и албанске голготе”, рекао је Митрополит Амфилохије.

Митрополит Амфилохије је рекао да је отац Јустин Ћелијски био био у овом свијету попут оне срне изгубљене у рају.

“До последњега свога издисаја чезнуо је за Господом, да се што више са Њим сједини, да се Њему приближи и да Њега прими у себе. И Господ га је удостојио и кроз сусрет са Њим и кроз његово страдање и мучеништво, кроз прогоне које је доживио последњих деценија свога живота”, рекао је Митрополит Амфилохије.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This