Izaberite stranicu

ПОДГОРИЦА, 12. ЈУНА (Танјуг) – Министарство унутрашњих послова Црне Горе донело је решење да свештеник Митрополије црногорско-приморске Александар Папић, који се на служби у Херцег Новом налази од 2003. године, одмах напусти територију те државе, јер, како су образложили, његов боравак представља претњу за безбедност Црне Горе.

На одлуку МУП-а, парох Папић је, како преносе подгорички медији, поднео жалбу Управном суду Црне Горе, који је наложио да се решење о протеривању стопира до окончања судског поступка покренутог пред надлежним институцијама.

“Већ више од годину траје моја борба са МУП-ом Црне Горе и на крају су донели одлуку да ме протерају. МУП се у одлуци позива на решење Агенције за националну безбедност (АНБ) да сам опасан по безбедност Црне Горе и да немам шта да тражим на овој територији”, казао је Папић.

Он је рекао да његова права нису испоштована, јер га нико није контактирао, нити узео изјаву у вези с тим тврдњама АНБ-а.

У међувремену сам узео личну карту за странце и на основу ње добио стални боравак у Херцег Новом. Међутим, две недеље касније, без мог саслушања, у МУП-у су преписали претходно решење, одузели ми личну карту за странце и наредили да напустим Црну Гору, у коју, према решењу МУП-а, не могу ући у наредних шест месеци , навео је Папић.

Како је додао, очекује од надлежних државних органа да му саопште шта је учинио па је, према оцени АНБ-а, постао претња за безбедност Црне Горе.

МУП Црне Горе недавно је, по четврти пут, донео решење којим се подгоричком протојереју Велибору Џомићу одбија захтев за привремени боравак у Црној Гори, такође се позивајући на мишљење АНБ-а, којим је свештеник СПЦ оквалификован да, наводно, угрожава националну безбедност државе.

Pin It on Pinterest

Share This