Izaberite stranicu

[wpaudio url=”http://www.svetigora.com/audio/download/12995/04.06.2013.%20Mitropolit%20Precista%20krajinska.mp3″ text=”Прилог Радија Светигора”]

ЦЕТИЊЕ, 4. ЈУНА (Светигора прес) Поводом празника Светог мученика Јована Владимира, кнеза српског, Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас са свештенством Свету службу Божију на темељима древног манастира пречиста Крајинска у Остросу.

У литургијској бесједи Митрополит Амфилохије је рекао да се Свети Јован Владимир жртвовао за правду и истину Божју.

“Он је живио и владао на овим просторима и свједочио Господа својом праведношћу, својим христољубљем. Свој народ је водио путем Божје правде и Божје истине”, рекао је Владика.

“Он је један од тих који су чули Божју ријеч. Проповиједао је и својим дјелима и својим ријечима свима својим савременицима, нарочито својим поданицима”, казао је Митрополит црногорско-приморски.

Митрополит Амфилохије је рекао да је Свети Јован пострадао као што је постадао и сам Христос и многи послије њега.

“Глава му је одсјечена, а његове Свете мошти сачуване су до данас као живо свједочанство његове вјерности Христу Господу и правди његовој и у исто вријеме као свједочанство да је Бог заиста био са њим”, закључио је Митрополит Амфилохије.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This