Izaberite stranicu

[wpaudio url=“ http://www.svetigora.com/audio/download/12983/31_05_2013_razgovor_sa_jugoslavom.mp3″ text=“Прилог Радија Светигора“]

ПОДГОРИЦА, 1. ЈУНА (Светигора прес) – Суђење у предмету Митрополије црногорско-приморске против Мираша Дедеића, Драгана Павловића и Јована Томовића одложено је јуче јер се на заказаном претресу није појавио окривљени Томовић.

По ријечима његовог браниоца, адвоката Жељка Томовића,окривљени Tомовић се јавио нешто раније тог јутра, пожаливши се на мигрену. Адвокат Томовић је казао да свог брањеника нагон тога није могао добити, али му је указао да се јави љекару ради оправдања због недоласка на заказано суђење.

            Судија Маја Зековић је дала рок од три дана да Томовић поднесе медицинску документацију о болести, или ће, како је казала, издати налог за његово принудно довођење.

            Заступник Митрополије црногорско-приморске адвокат Далибор Каварић казао је да се у овом случају ради о класичној „злоупотреби процесних овлашћења“ и предложио је суду да изда налог за принудно довођење окривљених, јер, како је казао, предвиђа да се на следећем рочишту неће појавити Дедеић или Павловић. Он је указао и на чињеницу да од марта 2012. године није одржано ниједно суђење и да је евидентно да окривљени раде на одуговлачењу поступка, а да судија, с обзиром на своје искуство, то може и да препозна. Судија је казала да не може предвиђати шта ће се десити на следећем заказаном суђењу, као и да је ово трећи пут да покушава окривљене да окупи истовремено.

            Бранилац окривљених Жељко Томовић казао је да су неосновани наводи Каварића, истичући да је разлог одлагања предходог претреса била болест окривљеног Павловића.

            Митрополија црногорско-приморска поднијела је кривичну пријаву против Дедеића, Павловића и Томовића због, како тврде, насилног уласка у цркву Светог Архангела Михаила у Горњим Рогамима, у Подгорици. У Тужби је наведено да су ова три лица, 25. августа 2011. године електричном бушилицом обила браву на улазним вратима цркве, а да су затим вршили своје „тзв. обреде“.

Н.П.

Pin It on Pinterest

Share This