Izaberite stranicu

Подгорица, 11. мај 2013. (Портал Ин 4 С) – Митрополит Амфилохије је Телевизији Црне Горе казао да он и епископ Атанасије “нису рекли ништа друго осим онога што је и он (Иринеј) сам много пута казао”.

Митрополит црногорско-приморски се на недавном протесту против бриселског споразума са Приштином, служећи молебан, помолио за “упокојење” владе и скупштине Србије, после чега се Иринеј оградио од таквог Амфилохијевог иступа.

Амфилохије је рекао и да “огромна већина” свештенства СПЦ-а има исти став као и он по питању Косова и бриселског споразума, “само што многи тај став не саопштавају на начин на који он чини”.

Митрополит Амфилохије је више пута у јавности поновио оштро противљење бриселском споразуму. Митрополит СПЦ-а је поновио да Петар Други Петровић Његош “заслужује да буде канонизован, јер је у питању дубоко религиозна личност” и саопштио да је већ урађена прва икона са ликом црногорског владике и писца.

Амфилохије је казао да иза иницијатива о проглашењу Његоша за свеца не постоји било каква друга намера и да се он “мора посматрати изнад тренутних препирки о црногорству и српству”. Ове године обележава се два века од Његошевог рођења.

Pin It on Pinterest

Share This