Select Page

Протојереј-ставрофор Саво Тутуш

ЦЕТИЊЕ, 14. МАЈА (Светигора прес) – Дугогодишњи секретар Епархијског савјета и Епархијског управног одбора Митрополије црногорско-приморске протојереј-ставрофор Саво Тутуш упокојио се данас у Будви у 63. години земаљског живота.

Прота Саво рођен је 1950. године у Полачи код Книна. Завршио је Богословију Светог Саве у Београду и био је до 1995. године свештеник у Книнској крајини.

У егзодусу српског народа 1995. године који је био последица акције хрватских оружаних снага под именом “Олуја”, прота Саво је дошао у Београд.

Одатле је на позив Митрополита црногорско-приморског Господина Амфилохија дошао на Цетиње, у Митрополију црногорско-приморску,  гдје је дужност секретара Епархијског савјета и Епархијског управног одбора обављао до 2010. године.

Последње три године живио је у Београду.  У том периоду редовно је долазио у Митрополију на празнике Светог Петра Цетињског и Светог Василија Острошког.

Са супругом попадијом Борком изродио је троје дјеце.

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије сјутра ће, поводом упокојења проте Сава, са свештенством служити заупокојену литургију у цркви Свете Петке у Будви, са почетком у 9 часова.

Након литургије, земни остаци протојереја-ставрофора Сава Тутуша биће отпремљени за Београд гдје ће бити обављена сахрана.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This