Izaberite stranicu

[wpaudio url=”http://www.svetigora.com/audio/download/12835/07.05.2013._Besjeda_Mitropolita_Amfilohija_Kom_Vaskr._Utorak.mp3″ text=”Прилог Радија Светигора”]

ЦЕТИЊЕ, 7. МАЈА (Светигора прес) – Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас са свештенством Свету службу Божију у манастиру Ком на Скадарском језеру.

У литургијској проповиједи Митрополит Амфилохије је казао да на свијету постоје двије врсте људи – животољупци, тј. они који се клањају животу и смртољупци, односно они који се клањају смрти.

“Има додуше и оних који се клањају смрти, па који обоготворавају овај пролазни живот, који јесте велика светиња, али ако се живот, посебно људски живот ограничи само на пролазност, онда је у праву древни  великомученик Јов који је рекао: проклет човјек који се родио и проклет дан у који се родио”, рекао је Његово Високопреосвештенство.

“Ако само овај живот постоји и ако нема другога живота, ако нема наставка овога живота, онда би материнска утроба намјесто радионице живота била радионица смрти”, казао је Владика.

Владика је рекао да је у последњих двадесет година у Црној Гори обновљено и саграђено нових скоро око 600 храмова што је показатељ да се обновила вјера у народној души у вјечност и бесмртност, вјера у Светињу.

“А чим се обнови вјера у Светињу, онда душе гладне и жедне Бога хитају тој Светињи и траже она мјеста гдје је Дух Свети говорио људима”, закључио је Митрополит Амфилохије.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This