Izaberite stranicu

ХЕРЦЕГ НОВИ, 4. МАЈА (Светигора прес) – Након јутрошње Свете литургије у цркви Вазнесења Господњег на Топлој у Херцег Новом, Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије је у мору на плажи на Топлој у Свету тајну крштења увео око 30 нових чланова Цркве Божије из разних крајева Црне Горе, из Србије, Словеније и Албаније.

“На овај суботњи дан био је древни обичај да се хришћани саборно крштавају и ево ми данас обнављамо тај древни обичај у овом освештаном мору, које се преко Средоземног мора дотиче ријеке Јордан у којој је Христос крштен”, рекао је Митрополит Амфилохије.

Митрополит је упозорио да су се “у Црној Гори први пут у историји појавили људи који не знају шта је Црква, шта је Бог, шта је крштење, шта је миропомазање”.

“Хтјели би да подреде Божју Христову цркву, што значи и Христа, и да га потчине, некавом њиховом црногорству. Као да је црногорство мјера цркве. Мјера цркве је Христос Бог и они који се крштавају у његово име. Јер претварање нације у идол је идолослужење и није више хришћанство, нити Часни Крст”, објаснио је Митрополит Амфилохије.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This