Select Page

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/12804/04.05.2013_OGLEDALO_Mitropolit%20iznosenje%20plastanice%20Cetinje%20sinaksar%20na%20Veliku%20subotu.mp3″ text=“Прилог Радија Светигора“]

ЦЕТИЊЕ, 3. МАЈА (Светигора прес) – Само преко људске природе, коју је Господ подарио нама Својим тијелом и Својим оваплоћењем, ми познајемо Бога, рекао је Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије на данашњој служби изношења плаштанице у цетињском манастиру.

“Зато је и Говорио Господ: Ко видје мене, видје Оца који ме је послао; ко у мени, као Исусу из Назарета препозна Сина Божијега и Бога живога, тога ће Отац примити као свога; ко повјерује у мене и ко види мене, видјеће Оца мога”, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

“Овај дан, Велики петак је дан Његове жртве, дан Његовог распећа и дан кад се ми, ево кроз вјекове, клањамо Њему распетоме Господу, цјеливамо ноге Његове, цјеливамо и страдање Његово, Његову жртву и славимо и прослављамо Његово дуготрпљење учећи се од Њега и кроз Њега дуготрпљењу у свом животу”, казао је Владика.

“И радујући се што нас је Бог, преко свога дуготрпљења, преко своје велике и свете откривене истине о себи, о човјеку и о Богу, спасао и препородио, обожио, са земље узнио на небеса”, рекао је Митрополит Амфилохије.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This