Izaberite stranicu

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/12793/02.05.2013._Mitropolit_Cetinje.mp3″ text=“Прилог Радија Светигора“]

ЦЕТИЊЕ, 2. МАЈА (Светигора прес) – Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас, на Велики четвртак Свету службу Божију у Цетињском манастиру у спомен Христове Тајне вечере.

“Јуда је предао и издао Господа после Тајне вечере која се наставља кроз вјекове”, рекао је Митрополит Амфилохије у литургијској проповиједи вјернима.

“Онда се догађа драма у Гетсиманској башти када се Господ моли да га мимоиђе ‘чаша ова’. Сагледао је сву тежину свог крста као човјек и молио је Оца Небескога, али не ‘буде воља моја’, него ‘воља твоја’. Докле спавају ученици, три пута их буди и долази тај страшни час када га Јуда издајник предаје “, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

“Чак се и Пилат, римски кнез показао разумнијим од оних који су требали да буду Месијини свједоци. Чак је покушавао на неки начин да их одврати од тога зла и злочина, али њихово помрачење је било толико, толико су зло и мржња тријумфовали у њиховој души, и гордост и надменост, да нијесу препознали да је Он био очекивање пророка и да је био тај ради кога су и они постојали”, рекао је Митрополт Амфилохије

У току данашње Свете службе Цркви Христовој је прибројано четворо новокрштених слугу Божијих.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This