Izaberite stranicu

ЦЕТИЊЕ, 30. АПРИЛА (Светигора прес) – Црквена општина цетињска објавила је распоред богослужења на Цетињу о Васкрсу 2013.

На Велику сриједу у Цетињском манастиру ће, са почетком у 8 часова бити служена Света литургијапређеосвећених дарова, а у 15 часова Света тајна јелеосвећења.

На Велики четвртак ће у Цетињском манастиру, са почетком у 8 часоба бити служена Света литургија у спомен Христове Тајне вечере, а у 17 часова бденије са читање дванаест јеванђеља о Христовим страдањима.

На Велики петак у Цетињском манастиру ће у 8 часова бити Царски часови, у 16 часова вечерње са изношењем плаштанице, а у 19 часова бденије у спомен Христовог погреба.

На Велику суботу у Цетињском манастиру ће, са почетком у 8 часова бити служена Света литургија са саборним крштењем дјеце и одраслих.

На Васкрс ће у Цетињском манастиру у 4 часа почети Свечано васкршње јутрење и литургија са причешћем вјерних, а у Влашкој цркви у 8 часова Света литургија са причешћем вјерних. У 17 часова у Цетињском манастиру биће служено свечано вечерње са читањем Јеванђеља на разним језицима и програмом Дјечјег хора “Свети Петар Цетињски”.

На Свијетли понедјељак и Ђурђевдан Света литургија ће бити у 8 часова у Дворској цркви на Ћипуру, а у 9 часова у цркви Светог Ђорђа у Ераковићима на Његушима.

На свијетли уторак Света литургија ће бити служена у Цетињском манастиру, са почетзком у 8 часова.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This