Select Page

Свештеник Петар Церовић

ПЕЋ, 29. АПРИЛА (Светигора прес) – Тијело седамдесетогодишњег косметског Србина Стефана Церовића које су прекјуче пронашли мјештани пећког села Бело Поље у каналу недалеко од његовог имања, још увијек се налази на обдукцији у Приштини.

Сумње да је Стефан убијен и бачен у канал дубок готово четири метра све су веће, без обзира на то шта ће показати обудкциони налаз албанских патолога.

Стефанов син Петар, парох сутоморски, казао је за портал ИН4С да сумња да је његов отац живот изгубио насилним путем и да је онда гурнут у канал крај сеоског пута.

„Све је веома чудно. Беживотно тијело мог оца нађено је у чучећем положају у тако дубоком каналу. Качкет му је био на глави, а наочари су пронађене неоштећене.По свој прилици да је у каналу мртав био од сриједе, када је задњи пут виђен жив“ – рекао нам је презвитер Петар Церовић. Иако је покојни Стефан од 1999. године живио у Београду, по његовој раније исказаној жељи, биће сахрањен у родном селу крај Пећи.

У тренутку док је свештеник Петар очев нестанак пријављивао пећкој полицији, Стефана је мртвог пронашао повратник у Белом Пољу Иван Мирић.

„Одмах пошто ми је Мирић јавио да је епилог потраге за мојим оцем најгори, дошао сам на лице мјеста и имао шта да видим. Потрешен сам, немам ријечи. На лицу мјеста су видљиви трагови крви” – каже он.

Петар се из Сутомора према Пећи запутио касно прексиноћ, заједно са кумом Александром Величковићем, пошто му је претходно јављено да се његов отац није јављао својој жени у Београду неколико дана.

„Мајка ми је јавила да је отац отишао за Пећ како би покушао да регулише нека имовинска питања у тамошњој локалној управи и катастру, те да се од уторка није јављао. Задњи пут је жив виђен у згради Општине Пећ у сриједу“ – истиче Петар. Сва је прилика, каже он, да је од сриједе у каналу,јер му је тијело било више него модро.

Момчило Савић, представник села Бело Поље казао је да се Стефан надао да ће му међународне организације на Космету направити кућу како би се вратио да овдје живи, заједно са осталим повратничким породицама. Зато је и долазио неколико пута годишње из расељеништва. Тако је и сада дошао да обиђе порушену кућу и имање. Стигао је у уторак, а већ сјутрадан изгубио му се сваки траг – рекао је Савић за ИН4С.

Прије него је са осталим сународницима прогнан из Пећи, Стефан је радио као професор у Средњој економској школи у том метохијском граду.Важио је за узорног грађанина и домаћина. Од 1999.године живио је у Београду. Сахрана Стефана Церовића биће обављена у уторак у 14 часова на сеоском гробљу у Белом Пољу, код Пећи.

Извор: ИН4С портал

Pin It on Pinterest

Share This