Izaberite stranicu

ПОДГОРИЦА, 28. АПРИЛА (Светигора прес) – Архиепископ Цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије рекао је данас да присуствујемо новом страдању и распећу, Великом петку и Страсној недјељи Косова и Метохије.

“Косовски завјет у крви Христовој и крви косовских мученика ево траје већ 630 година. Па као што се догодило са апостолима приликом Христовог распећа, сагласно ријечи пророчкој ‘ударићу пастира и овце ће се разбјежати’, па се разбјежале овце и заборавиле Христа, али хвала Богу касније су се вратиле, исто се то данас догађа са Косовом. Ударили су косовске светиње, па су се разбјежали”, рекао је Митрополит Амфилохије након Свете литургије коју је служио у манастиру Златица у Подгорици.

Владика је рекао да су се први Црногорци – властодршци одрекли Косова и закуцали клинове у ране косовских мученика 2008. године признавши насиље над Косовом, над гробовима, над светињама.

“А ево сад се, нажалост, исто тако понашају и властодршци србијански, па сад награђују онe који су распели Косово, који су га бомбардовали, који су побили хиљаде невиних,  1999. године спалили куће, домове, храмове разорили, данас их награђују. Прихватају награђивање и дају им наводно право на некакву независност”, објаснио је Митрополит црногорско-приморски.

“Кажу сад ови из Београда: како то да се Црква мијеша у њихову политику? Само не треба да забораве, господа београдски главари који су сад на власти, да су они обећали народу да неће издати и продати Косово и Метохију. Па зато их је народ и бирао”, нагласио је Владика Амфилохије.

“Међутим, ево и они сада иду путем оних који су вршили насиље над Косовом и одричу се Косова и Метохије и предају народ и косовске светиње на ново распеће”, закључио је Митрополит Амфилохије.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This