Izaberite stranicu

ПОДГОРИЦА, 26. АПРИЛА (Светигора прес) – Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије рекао је данас да се није мијешао у политику Владе Србије према Косову, већ је само хтио да подсјети да треба наћи рјешење које ће бити прихватљиво за све.

“Уопште се нисам мијешао у њихову политику. Помолио сам се Богу да подари мира, разума и правде, у овом случају цркви и народу на Косову, не правећи разлику између људи”, рекао је Митрополит Амфилохије.

Он је нагласио да је СПЦ изразила став да овакво рјешење које је наметнуто бомбардовањем Србије и Црне Горе 1999. године и политиком међународних фактора коју је 2008. прихватила Црна Гора и сада полако прихвата и Србија није рјешење тог животног питања на Балкану.

“То је оно што, дугорочно гледно, претвара Косово и Метохију у оно што је говорио Његош – Косово грдно судилиште, на сред тебе содом запушио.  Дакле, у буре барута, дугорочно гледано, не само на Балкану него у цијелој Европи”, рекао је митрополит Амфилохије.

Владика је истакао да “рјешење које је насилно није добро и нема будућности ни за један народ који живи на Косову”.

“Због тога је боље на вријеме скренути пажњу и то ради црква од памтивијека. Ја само подсјећам и њих и себе на здраво и нормално рјешење животног питања, а њихово је хоће ли то прихватити. Схватање да неко има монопол на истину и власт је давно превазиђено”, рекао је Митрополит Амфилохије на округлом столу “Слобода вјероисповијести у Црној Гори”, који се у организацији Митрополије данас одржава у Подгорици.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This