Izaberite stranicu

ПОДГОРИЦА, 22. АПРИЛ (Светигора прес) – Координатор Правног савјета Митрополије црногорско-приморске протојереј-ставрофор Велибор Џомић саопштио је данас да је Подручна јединица МУП-а Црне Горе у Подгорици и трећи пут донијела решење којим му није одобрен привремени боравак.

“Управни поступак, који Подручна јединица води по трећи пут након двије пресуде Управног суда у моју корист, скандалознији је и незаконитији од два претходна. Сваки од три досадашња поступка је различит, а чиновници МУП-а се једино труде да поштују вољу Ранка Кривокапића, а не важеће законе Црне Горе. Жао ми је што морам да кажем да и трећи поступак који воде вријеђа интелигенцију просјечног човјека.

Евидентно је да је у Кривокапићевом кабинету постављена наопака стратегија која је осуђена на фијаско пред Управним судом не због моје и правничке супериорности мојих заступника и савјетника него због стравичног незнања и мржње која им не дозвољава да изађу из проблема у који су, потпуно непотребно, упали. Вјероватно рачунају да ће ми досадити да се са жигом наводног ”непријатеља безбједности Црне Горе” прегањам са њима у овим поступцима и да ћу одустати од свог легалног и легитимног захтјева за одобрење привременог боравка. Али, морам да им јавно поручим да су се грдно преварили у тој процјени и да за овакве поступке, Богу хвала, имам и снаге, и капацитета и кондиције барем колико и правници МУП-а Црне Горе. У овом случају су отишли толико далеко да су покушали да дијеле ”лекције и пацке” не само мени него и Управном суду. Нови детаљ је и то што су представници МУП-а умислили да су изнад Управног суда што довољно говори о њиховом односу према владавини права, правној држави и судском органу који је, сходно законским прописима, надлежан да цијени законитост правних аката МУП-а и других органа државне управе.

Искористићу право на жалбу у року од 8 дана, а о њој, сходно законским прописима, треба да одлучи нови министар Рашко Коњевић. Незаконитост новог решења се види из авиона. Надам се да ће ту незаконитост видјети, ако од Ранка Кривокапића буду смјели да гледају, читају и поступају, и министар и његови сарадници. Имају правну шансу да се поништењем трећег незаконитог решења сачувају од нове бламаже пред Управним судом и јавношћу”, стоји у писаној изјави оца Велибора Џомића.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This