Izaberite stranicu

[wpaudio url=”http://www.svetigora.com/audio/download/12734/Mitropolit_besjeda_21.04.2013.mp3″ text=”Прилог Радија Светигора”]

ЦЕТИЊЕ, 21. АПРИЛА (Светигора прес) – Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас са свештенством Свету службу Божију у цркви Светог архиђакона Стефана на Светом Стефану.

“Сваки онај који се крсти, без обзира којем народу припада, призван је, попут архиђакона Стефана, да буде свједок Христов”, рекао је Владика у архипастирској бесједи након читања Светог јеванђеља.

“Призван је да цјелива Господа, да сузама покајања очисти своју душу, своје срце и своје биће. И само се на онога који има велику љубав излива велика и неизрецива Божанска љубав”, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

“Ономе који нема те и такве љубави сагласан је и опроштај количини његове љубави. Опроштај је плод љубави, плод покајања, плод богопознања, плод сусрета са живим Господом и изливања Духа Божјега Светога на онога који је пришао Господу”, објаснио је Владика Амфилохије.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This