Izaberite stranicu

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/12731/20_04_2013_mitropolit_u_maloj_crkvi_Podgorica.mp3″ text=“Прилог Радија Светигора“]

ПОДГОРИЦА, 20. АПРИЛА (Светигора прес) – Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије освештао је јутрос обновљену цркву Вазнесења Господњег – малу цркву поред Саборног храма Васкрсења Христовог у Подгорици.

Након малог освећења служена је Света архијерејска литургија.

“На тврдој Божјој вјери је саграђена Црква Божја, а не на Петру, што Римска црква нажалост кроз вјекове чини на крају прогласивши наследника Петровог – папу за непогрешивог”, рекао је Митрополит Амфилохије у литургијској бесједи.

“Имао сам недавно прилику, сусревши се са новим папом Франциском, кога сам раније упознао и срео и у Буенос Ајресу, да му поменем да сам видио његову изјаву да се Црква темељи на Христу, а не на папи. А он каже: Јесте, ја сам против паполатрије. Реекао сам да је та његова ријеч обрадовала све православне широм свијета”, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

“Рекао сам му: Ево вам сада прилике да промијените оно учење о непогрешивости римскога папе по себи, а не по сагласности и саборном уму Цркве Божије. И рекао сам му да би то био највећи гест и чин да се поново види основа истинског и правог васпостављања јединства Цркве Божије у читавом свијету. Јер, Православна Црква никада не може прихватити такво учење о непогрешивости било кога. Нико без гријеха – сем једнога Бога”, казао је Митрополит Амфилохије.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This