Select Page

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/12679/10_04_2013_mitropolit_u_rezevicima.mp3″ text=“Прилог Радија Светигора“]

ЦЕТИЊЕ, 10. АПРИЛА (Светигора прес) –У манастиру Режевићи данас је одржано братско сабрање свештенства Барског у Будванског протопрезвитеријата.

Сабрање је почело Светом литургијом пређеосвећених дарова коју је служио Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије.

У литургијској проповиједи Владика је рекао да тјелесна храна људима даје пролазни живот у овом свијету, а Светиња, духовна храна, Тијело и Крв Христова оживотворава и даје предукус живота вјечнога.

“Она нам даје могућност да се сјединимо са самим Христом, који је вјечни Бог и истинити Бог, који је и рекао управо стога, ради нас и нашега спасења: Ко једе моје тијело и пије моју крв, у мени обитава и ја у њему”, казао је Митрополит црногорско-приморски.

“То је најдубља истина људскога живота, најдубља истина свеукупне људске творевине”, рекао је Митрополит Амфилохије.

У току богослужења свештенство је исповиједио Архимандрит Павле, игуман манастира Градиште.

У наставку сабрања вођен је разговор о мисији Цркве у савременом свијету и разматрана су питања и донесене важне одлуке у вези унапређења парохијског живота у Митрополији црногорско-приморској.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This