Select Page

БЕОГРАД, 13. јуна – Част нам је известити Вас да ће у петак, 15. јуна 2012. године, у просторијама Медија центра (Теразије бр. 3) у 13 часова, Издавачко– информативна установа Митрополије црногорско-приморске „Светигора“ представити, са освртом на целу едицију „Немањићки манастири“, и нову књигу – „Манастир Милешева“.

Овим путем Вас позивамо да присуствујете представљању ове књиге, о којој ће говорити: Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски др Амфилохије Радовић, др Милка Чанак – Медић, професор Философског факултета у Београду др Драган Војводић и, у име Светигорине редакције, професор Весна Тодоровић. Водитељ програма је новинар Сања Лубардић.

До сада су, као што знате, у едицији „Немањићки манастири“ из штампе изишли „Високи Дечани“, „Грачаница“, „Бањска“, „Свети Арханђели“, „Морача“, „Студеница“, „Жича“ „Хиландар“ и „Сопоћани“. Овом едицијом „Светигора“ је почела обележавање 900. годишњице рођења Симеона Немање, родоначелника династије Немањић, који се родио 1113. године на Рибници, у данашњој Подгорици.

Више информација на: 011/36-90-705, или svgorabg@yahoo.com и www.svetigora.com

Pin It on Pinterest

Share This