Izaberite stranicu

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/3201204[/picasa]

ГАЛЕРИЈА

КАРАКАС, 4. јуна – Тамо далеко где Црква бејаше без пастира скоро више од пола године, тамо далеко у Венецуели, Срби се радују што могу Богу да се помоле и што имају свештеника којег им је мајка Црква из Србије послала. У Цркви Светог Ђорђа у Каракасу већ је служено неколико Литургија.

Данас на Духове служена је Литургија у Маракају у Цркви Св. Јована Крститеља. Маракај је око 130 км. удаљен од Каракаса и у њему се налази једна већа колонија Срба.

Данас је рођендан Цркве и моменат да се подсетимо да постојимо захваљујући Цркви. Као што је Дух Свети сишао на апостоле и ми не можемо бити хришћани ако Дух Свети није на нама и у нама. Он је тај који раздељује Свете Тајне у Цркви и којим Црква живи и ми у њој.

Данас прослављамо и Светог Цара Константина и Царицу Јелену. Дан упокојења Цара Константина (337.г.) поклопио се са прославом Духова. Ова симболика нас подстиче и обавезује да и наши животу буди везани за Крст Часни и да га достојанствено носимо као што су то чинили Царица Јелена и син јој Константин, поручио је у беседи сабраном народу јереј Александар Саша Ђурђевић.

После Свете Литургије приређена је свечана трпеза љубави уз традиционални српски фолклор.

А.С.Ђ.

Pin It on Pinterest

Share This