Select Page

Протојереј-ставрофор др Радован Биговић, редовни професор Православног богословског факултета Универзитета у Београду, упокојио се у Господу, 31. маја 2012. године, у Београду.

Заупокојна Литургија и опело биће служени у Духовски понедељак, 4. јуна 2012. године, у девет часова, у земунској цркви Светог Архангела Гаврила, а у тринаест часова биће сахрана на гробљу у Земуну.

Протојереј-ставрофор др Радован Биговић рођен је 17. јануара 1956. године у Никшићу. У Београду је завршио Богословски факултет Српске Православне Цркве, на коме је и докторирао; и Философски факултет у Београду. У два мандата био је декан Православног богословског факултета.

Поред неколико књига објавио је око сто студија, чланака и есеја у разним часописима у земљи и иностранству. Био је духовник манастира Светог Архангела Гаврила у Земуну.

Оснивач је и дугогодишњи председник Хришћанског културног центра у Београду, члан Удружења књижевника Србије, као и уредник едиције „Философско-теолошка библиотека” Службеног гласника Републике Србије.

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/10789/pomen_o_radovanu_bigovicu_04_06_2012.mp3″ text=“Помен у Цетињском манастиру“]

Поводом упокојења у Христу Спаситељу протојереја-ставрофора проф. др Радована Биговића, нашег брата и саслужитеља, драгог професора Богословског факултета у Београду, који је духовно стасавао поред ћивота Светог Петра у Цетињском манастиру, у понедјељак 4. јуна 2012. године у 12 часова служиће се молитвени помен. Позивамо све оне који су га познавали, а који нису у прилици да присуствују сахрани у Београду, да се саборно помолимо за покој душе драгог нам оца и професора.

Pin It on Pinterest

Share This