Select Page

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/27201210[/picasa]

А ово је вечни живот да познају тебе једнога истинитога Бога
и Кога си послао Исуса Христа. Јн. 17,2

ГАЛЕРИЈА

КАРАКАС, 28. маја – Ове речи свакако не остављају равнодушним и као такве и јесу позив за сваког хришћанина на литургијско сабрање.

Данас се молитвено сећамо и прослављмо Свете Оце Првог Васељенског Сабора у Никеји. Поставља се питање зашто их прослављамо? Зато што су нам они сачували, озаконили, и у Символ вере, у Вјерују, занавек унели истину о Господу Васкрслом и Вазнесеном (Св.Ава Ј.Поповић,бес.1.’66.г.).

Дошао је у овај свет Христос да свету да Живот Вечни, како нам и сведочи данашње Еванђеље. Нама хришћанима и јесте упућен позив, дођи и види , дођи и окуси како је Благ Господ (Пс 33,9). Црква и Света Литургија јесте место где се окупљамо и где кушамо већ овде и сада Живот Вечни и где се освећојемо Истинским Телом и Истинском Крвљу Господњом када се причешћујемо. И ради тога је Литургија насушна потреба нас хришћана, она нам је потребнија него кисеоник који удишемо сваког трена, она је Живот Вечни, поручио је јереј Александар Ђурђевић у кратком обраћању верном народу.

Оно што је увеличало данашње литургијско сабрање јесу поклони који су стигли из мајке Србије. Редакција Светосавског Звонца послала је на десетине часописа, редакција Православља послала је неколико часописа и ФК Црвена Звезда поклонио је неколико дресова. Поклони из домовине увеселили и обрадовала Србе у Венецуели (многи од њих никада нису били у Србије).

А.С.Ђ.

Pin It on Pinterest

Share This