Select Page

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/2201205[/picasa]

ЦЕТИЊЕ, 2. маја – Чланови Удружења родитеља дјеце и омладине са тешкоћама у развоју са Цетиња боравили су у сриједу у посјети манастиру Острог.

Они су присуствовали Светој литургији коју је у Доњем манастиру служио Митрополит Црногорско приморски Амфилохије, а након тога се у Горњем манастиру поклонили моштима Светог Василија Острошког гдје им је и очитана молитва.

За чланове „Развитка“ је у манастирској трпезарији приређен ручак којем је присуствовао и Митрополит Амфилохије који им је уручио пригодне поклоне.Након посјете манастиру Острог чланови „Развитка“ обишли су и манастир Ждребаоник. Посјету манастирима Острог и Ждребаоник организовала је Митрополија Црногорско приморска.

У име „Развитка“ захвалила се предсједница Удружења Ружа Беговић која је казала да су дјеца одушевљена посјетом и пријемом. „Договорено је да овакве посјете постану традиционалне и да сваке године 2. маја дјеца и омладина из нашег Удружења посјете манастир Острог – казала је Беговић.

Ј.Ђ.

Везана вијест: Коло милосрдних сестара „Краљица Милена”: Поклон за „Развитак”

ЦЕТИЊЕ, 14. априла – Чланице Кола милосрдних сестара „Краљица Милена” са Цетиња традиционално су и ове године поклониле корпе Васкршњих јаја члановима Удружења родитеља дјеце и омладине са сметњама у развоју „Развитак”.

У име Развитка захвалила се предсједница „Развитка” Рада Беговић.Чланице Кола су такође подијелиле пакете намјерница и шкољке јаја за 40 цетињских породица.

Ријеч је породицама са дјецом без једног родитеља, са старијим или болесним члановима као и породицама у којима ни један члан већ дуже вријеме нема стални посао.

Ј.Ђ.

Извор: Pobjeda On-line

Pin It on Pinterest

Share This