Izaberite stranicu

ЦЕТИЊЕ, 27. априла – Данас је на Цетињу , у резиденцији Предсједника Црне Горе одржана конститутивна сједница Одбора за обиљежавање осамстогодишњице оснивања манастира Ђурђеви Ступови којим је предсједавао предсједник Црне Горе, Филип Вујановић. Одбор сачињавају:

Др Миодраг Радуновић, министар здравља, митрополит црногорско – приморски Амфилохије и епископ будимљанско – никшићки Јоаникије, Вука Голубовић, предсједник Општине Беране, Срђан Раичевић, секретар Министарства просвјете и спорта, Снежана Симовић, директорица Управе за заштиту културних добара, Предраг Лутовац, директор ЈУ Музеји у Беранама.

На сједници је констатовано да је манастир Ђурђеви Ступови свједочанство богатог културно – историјског наслеђа Црне Горе и да је вјековима представљао духовно и културно средиште сјевера Црне Горе.

Будући да се ради о великом и вриједном јубилеју Одбор ће донијети програм, којим ће се, током 2013. године, свеобухватно представити и афирмисати културно, духовно и историјско трајање манастира Ђурђеви Ступови.

Такође је оцијењено да је у години овог вриједног јубилеја неопходно обновити манастирску трпезарију и конак, уз очекивање да ће се за то обезбиједити адекватна донаторска подршка.

Извор: Сајт Предсједника Црне Горе

Pin It on Pinterest

Share This