Izaberite stranicu

[picasa width=”570″ height=”440″ autoplay=”1″ showcaption=”0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/20201202[/picasa]

[wpaudio url=”http://www.svetigora.com/audio/download/10472/20_04_2012_u_zizi_mitropolit_piperi.mp3″ text=”Света Служба Божија у манастиру Ћелија Пиперска”]

ЦЕТИЊЕ, 20. априла (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас, на празник Живоносни Источник, са свештенством Свету архијерејску литургију у манастиру Ћелија пиперска.

У литургијској проповиједи Митрополит Амфилохије је рекао да је данашњи празник посвећен Христовом Васкрсењу а у исто вријеме и Пресветој Дјеви, оној која га је родила.

„Откривени храм код Девич града смо именовали да буде посвећен управо Живоносном Источнику.
То је велика Светиња, прадревна и Господ свезналац зна и све оне који су ту Светињу градили, и који су се у њу уграђивали кроз вјекове“.

„Сви су они записани у вјечну књигу Христовога вјечнога живота и сабрани у њедра Божја, заједно са храмом вазнесени на небеса. Али, ако Бог да, доћи ће вријеме да тај храм поново васкрсне“, рекао је Митрополит Амфилохије.

Владика је подсјетио да као што прослављамо дан Христовог васкрсења и општег васкрсења, тако прослављамо и васкрсавање Светиња Божјих у којима се Господ прослављао

„Нека био нас Бог напојио воде са Свога Живоносног Источника, воде која отиче у живот вјечни“, пожелио је Митрополит Амфилохије.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This