Select Page

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/15201204[/picasa]

ХЕРЦЕГ НОВИ, 16. априла – Највећи и најрадоснији хришћански празник Васкрсење Христово, који је основа и темељ наше вјере, свечано је прослављен у Кутима и Зеленики.

Свету Литургију у храму Свете Тројице служио је парох Кућански јереј Драган Пешикан. У току Свете Службе Божије прочитана је посланица Његове Светости Патријарха Српског Г. Иринеја. Светој Тајни Причешћа приступило је око 180 вјерника који су се за велики празник припремили постом и молитвом. На крају Литургије освештана су и подијељена васкршња јаја.

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/16201202[/picasa]

Светом Литургијом на Васкршњи Понедјељак началствовао је Архимандрит Лука Анић, игуман дајбабски, уз саслужење 7 херцегновских свештеника и два ђакона. Традиционална Васкршња Литија се није носила кроз Куте због кише. Након Св. Литургије и Литије око Цркве, приређен је ручак за све госте.

Pin It on Pinterest

Share This