Izaberite stranicu

[picasa width=”570″ height=”440″ autoplay=”1″ showcaption=”0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/17201202[/picasa]

[wpaudio url=”http://www.svetigora.com/audio/download/10452/17_04_2012_u_zizi.mp3″ text=”Васкршњи уторак у манастиру Дуга Морачка”]

ЦЕТИЊЕ, 17. априла (Светигора прес) – Високопреосвећени Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас, на Васкршњи уторак Свету архијерејску литургију у манастиру Дуга Морачка код Биоча.

У току Светог богослужења Митрополит Амфилохије је замонашио послушницу манастира, сестру Љиљану, давши јој име Воскресија.

У наставку Литургије Митрополит се сабраном народу обратио словом поуке.

„Примајући Господа, примамо силу Његовога васкрсења. Оно што је Он нама оставио и подарио, и чиме нас привлачи – сила васкрсења Његовога и свјетлост која сија са лица Његовога, то је оно што радује свако крштено људско биће“.

„То га испуњује вјером и надом, испуњује га Божанском љубављу, оном љубављу којом нас је Господ заволио и љубављу коју је Он посвједочио Својим распећем, жртвујући се за живот свијета. Нема веће љубави него да неко жртвује себе самога и све своје биће за пријатеља свога, за ближњега свога, за друго биће“.

„То је мјера истинске љубави управо зато што је то мјера и Божанске љубави“, објаснио је Владика Амфилохије.

Данас је у истом манастиру одржано и сестринско сабрање женског монаштва са подручја Црне Горе.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This