Select Page

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/10348/OGLEDLO_JASENOVAC.mp3″ text=“Цетињски богослови на екскурзији у Јасеновцу“]

ЦЕТИЊЕ, 6. априла – Ученици четвртог разреда Богословије Светог Петра Цетињског у периоду од 23. до 26. марта 2012. године обишли су са својим разредним старешином ђаконом Павлом Љешковићем великомученички Јасеновац, Доњу Градину, Козарску Дубицу, Дракулић, Драксенић, Сремске Карловце и фрушкогорске манастире.

У току Свете Литургије у Јасеновцу 24. марта бесједио је свештеник пакрачки Ђорђе Теодоровић, који је поздравио поклонике у име Његовог Преосвештенства Епископа Славонског г. Саве, који је благословио ученике након Литургије.

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/10347/o.Pavle_Jasenovac_24.03.2012.mp3″ text=“Бесједа ђакона Павла Љешковића“]

Послије се отишло код споменика мученицима Јасеновачким гдје је након одржаног парастоса бесједио ђакон Павле Љешковић. Пут их је даље водио у Доњу Градину, гдје их је водич Дејан Мотл провео и упознао са овим стравичним логором. Богослове су поздравили и свештеници Станко Лакетић у Козарској Дубици и свештеник Срђан Рољић у Дракулићу.

У име гостију др Саша Зејак из Никшића поздравио је богослове цетињске и карловачке у Сремским Карловцима, а потом су богослови разговарали са уваженим академиком и професором др Владетом Јеротићем у манастиру Велика Ремета.

Pin It on Pinterest

Share This