Select Page

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/242012[/picasa]

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/10240/24.03.2012.%20Mitropolit%20Ostrog.mp3″ text=“Света Литургија у Острогу“]

ЦЕТИЊЕ, 24. марта (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас са свештенством Свету архијерејску литургију у Доњем манастиру Острог.

У току Службе Митрополит Амфилохије је крстиo слуге Божје Бојана Мијовића и Јовицу Јаћимовића, а у ђаконски чин рукоположио Душана Михаиловића.

„Када се отвори човјеков ум и срце, човјек постаје способан да у себе прими велику и Свету тајну Божију“, рекао је Владика у бесједи у току литургије.

„Постаје способан да се крсти, да се погрузи у ту Свету тајну, у име Оца и Сина и Светога Духа. Именом Оца да освешта ум свој, именом Сина да освешта утробу своју, суштину свога живота, а силом Духа Светога да освешта десницу своју и љевицу своју да би дјела деснице и љевице била Божја дјела“.

„Да би ум рађао благословене мисли, да би срце човјеково било обиталиште славе Божје, силе Божје“, рекао је Владика Амфилохије.

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/10245/o.Predrag_Ostrog_sastanak.mp3″ text=“О Светој Литургији и сједници Епархијског савјета“]

Након Литургије је одржан састанак Епархијског савјета и Епархијског управног одбора Митрополије црногорско-приморске.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This