Izaberite stranicu

Молитвено сећање на пострадале у погрому на Косову и Метохији 17. марта 2004. годинеМолитвено сећање на пострадале у погрому на Косову и Метохији 17. марта 2004. годинеМолитвено сећање на пострадале у погрому на Косову и Метохији 17. марта 2004. годинеМолитвено сећање на пострадале у погрому на Косову и Метохији 17. марта 2004. године

БЕОГРАД, 17. марта – Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј служио је у суботу 17. марта 2012. године у Саборној цркви Свету Архијерејску Литургију и парастос Србима страдалим пре осам година на Косову и Метохији. Патријарху су саслуживали свештеници и ђакони овога храма, а појао је хор Богословије Светога Саве.

Литургији и парастосу присуствовали су Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије и Његово Преосвештенство Епископ хвостански Атанасије, викар Патријарха.

Патријарх српски Г. Иринеј је у беседи подсетио на оне страшне дане – 17. и 18. март 2004. године – када су на Косову и Метохији злочинци на очиглед целе међународне јавности побили двадесет људи, спалили 35 цркава и манастира, и 800 српских домова и протерали на хиљаде Срба, који се до данас нису вратили на своја огњишта.

Јово Бајић

Извор: Српска Патријаршија

Pin It on Pinterest

Share This