Izaberite stranicu

ГАЛЕРИЈА

ХЕРЦЕГ НОВИ, 14. фебруара – У цркви Св.Спаса у Мојдежу ,надомак Херцег Новог,служена је Света Литургија поводом прославе Св. мученика Трифуна.

Дан је био изузетно лијеп, што је необично за овај дио године, па се окупило пар десетина вјерника из села и околних мјеста, а био је присутан и представник локалне управе Општине Херцег Нови.

Свету Литургију служио је протојереј-ставрофор Радоман Бубања уз саслужење протојереја-ставрофора Благоте Васиљевића и протојереја-ставрофора Предрага Видаковића.

Након Причешћа а прије подијељене Нафоре о. Радоман је подсјетио на житије Светог мученика Трифуна: “коjи је још у дјетињству исцјељивао и људе и стоку и изгонио зле духове. У то доба римском цару Гордијану ћерка јединица по имену Гордијана била је полудјела и никакви љекари јој нијесу могли помоћи. Цар нареди да се доведе младић из Кампсаде по имену Трифун и он је за велико чудо излијечи, а цар га богато награди. При повратку кући он раздијели сво богатство које је добио од цара и настави да чува гуске и моли се Богу“.

Након ових богоугодних ријечи подијељена је Нафора а затим сви присутни су били позвани на богато послужење које је послужено у црквеној ћелији.

Р.А.

Pin It on Pinterest

Share This