Izaberite stranicu

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/9996/13.02.2012_ZAPISI.mp3″ text=“Свештеници из Пљеваља да напусте Црну Гору“]

Свештеницима Српске православне цркве са службом у Пљевљима наређено је да за три дана напусте Црну Гору

ПЉЕВЉА, 11. фебруара – Седморици свештеника Епархије милешевске Српске православне цркве који врше службу у Пљевљима наређено је да у року три дана напусте Црну Гору. У рјешењу које им је уручено данас и које је потписао руководилац експозитуре граничне полиције Пљевља Александар Лакетић, наводи се да жалба не одлаже извршење. .

Након што је Министарство унутрашњих послова Црне Горе одбило захтјев за добијање дозволе о привременом боравку у Пљевљима седморици свештених лица Српске православне цркве, они су уложили жалбу. У рјешењу о протјеривању наводи се да је рјешење МУП-а о одбијању захтјева за добијење дозволе о привременом боравку, постало коначно 27. 12. 2011. након што је жалба свештеника одбијена. Свшетеници су о овом рјешењу упознати 30.1. 2012. године, али у рјешењу који су они добили остављена им је могућност жалбе у Уставном суду у року од 30 дана.

Наредба да за три дана напусте Црну Гору стигла је протојерејима Огњену Перковићу, Николи Олићу, Милан у Стојиљковићу, Саши Јањићу, Дарку Јовићу, Боривоју Пантићу и архимандриту Леониду.

Већини протојереја дјеца имају држављанство Црне Горе јер најмање по десет година живе са својим породицама у граду на Брезници.

Оно што упада у очи је да им је рјешење уручено исти дана када је због невремена проглашено ванредно стање и када су скоро сви путеви у Пљевљима заметени.

Извор: ПВ портал

Pin It on Pinterest

Share This