Izaberite stranicu

[picasa width=”570″ height=”440″ autoplay=”1″ showcaption=”0″]https://picasaweb.google.com/bogoslovija.ct/032012[/picasa]

ЦЕТИЊЕ, 4. фебруара – Светом Литургијом коју су у Влашкој цркви на Цетињу служили Ректор  Богословије протојереј-ставрофор Гојко Перовић и протосинђел мр Кирило Бојовић, професор богословије, почело је празновање Светог Максима Исповједника, славе ученика четвртог разреда наше школе.

На литургији су пјевали сви ученици Богословије са својим професором појања ђаконом Павлом Љешковићем и разредним старешином ученика четвртог разреда.

Након литургијског сабрања и причешћа ученика, и редовно одржане наставе прослава је настављена на свечаном славском ручку који је приређен у трпезарији богословије за професоре, ученике и госте наше школе.

Славски колач и жито је освештао и прерeзао протојереј Обрен Јовановић, секретар Митрополије Црногорско-приморске.

У току ручка обратио се Ректор Богословије о. Гојко Перовић који је слављеницима, ђакону Павлу Љешковићу и ученицима четвртог разреда честитао славу.Затим је поздравио и  госте на славском ручку, г. Зорана Секуловића, који је донирао нашој школи 10 компјутера за потребе информатичке сале.

На свечаном ручку су били присутни и: свештеник Љубомир Јовановић, свештеник Анђелко Боричић, ђакон Игор Балабан, др Саша Зејак, привредник из Никшића, који је поздравио професоре и ученике и једном од најбољих ученика четвртог разреда Драгану Милојевићу као награду уручио зимску обућу, као и рок музичар  г. Борис Љешковић  из Никшића, г. Грубан Вујовић и Мирко Вујовић са Цетиња.

Свечаном ручку су присуствовали и господа професори:  протосинђел мр Кирило Бојовић, др. Будимир Алексић, Душан Биговић, Благоје Рајковић и Драган Радоман.

У току ручка ученици су отпјевали и неколико црквених и родољубивих пјесама и тако прославили  дивни празник Преподобног Максима Исповједника.

Извор: Богословија Светог Петра Цетињског

Pin It on Pinterest

Share This