Izaberite stranicu

[wpaudio url=”http://www.svetigora.com/audio/download/9893/27.01.2012_Mitropolit_Promocija_knjiga_Subotica.mp3″ text=”У Суботици представљене књиге Митрополита Амфилохија”]

СУБОТИЦА, 24. јануара – У задужбини Душана Радића синоћ су представљене књиге митрополита Амфилохија о страдању српског народа и светиња на Косову и Метохији, дневнички записи настали у периоду од 1999. До 2000. године.

О књигама Косово је глава Лазарева, Часни крст Христов и косовски завјет и Љетопис новог косовског распећа говорили су Владика бачки Иринеј, академик Матија Бећковић, новинар и публициста Зејнел Зејнели и сам аутор, митрополит Амфилохије.

Представљање је организовано у оквиру већ традиционалне Светосавске недеље, коју Српски културни центар “Свети Сава” организује 20. годину заредом.

Од 1992.године од 21. до 27. јанура се обележава ова манифестација са богатим културним програмом. Свечана академија биће одржана 26.јануара, а на сам дан Светог Саве биће одржан Светосавски бал у ресторану Спартак, с почетком у 20 часова.

Извор: Subotica.com/RTV City

Pin It on Pinterest

Share This