Izaberite stranicu

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/19201202[/picasa]

ДАНИЛОВГРАД, 22. јануара – Свету Литургију поводом празника Крштења Господа и Спаса нашега Исуса Христа – Богојављења, 19. јануара 2012. године у храму Св. Првомученице Текле служили су протојереј Слободан Зековић, парох даниловградски и јереј Илија Зекановић, парох команско-бандићки. Након причешћа вјерних обављено је освећење богојављенске водице.

Тачно у подне свештенство и вјерни народ сабрали су се на обали ријеке Зете испод градског моста у Даниловграду. Обављено је благосиљање вода ријеке Зете по чину великог водоосвећења. У ријеку је усута и бочица воде из благословене ријеке Јордана коју је група поклоника донијела из Свете Земље.

Затим је у Зету погружен Часни Крст за којим је запливало 13 храбрих пливача. Први је до Крста допливао двадесетогодишњи Јован Јањатовић. Њему је, у име Црквене општине даниловградске, новчану награду уручио проф. Милутин Вековић. Свим осталим такмичарима подијељени су пригодни поклони.

Овом молитвеном сабрању присуствовало је више стотина грађана Даниловграда и околине.

С.З.

Pin It on Pinterest

Share This