Select Page

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/9201202[/picasa]

ЦЕТИЊЕ, 09. јануара (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије присуствовао је данас божићном пријему у Саборном храму Св. Јована Владимира у Бару, приређеном за тамошње добротворе и приложнике.

Господин Митрополит је пред окупљенима одржао пригодну бесједу у којој је казао да је обнова храма одиграла пресудну улогу у историји јеврејског народа.

„Обновом храма дошло је до обнове самосазнања изабраног Божјег народа. Благодарећи томе, ја бих рекао да је јеврејски народ опстао кроз историју, а ево га и данас у свјетским збивањима присутног по мјери своје вјерности Мојсију законодавцу и Старом Завјету“.

„Оно што се догађало у та времена јесте примјер за све земаљске народе, па и за наш српски народ. Ево видите, управо градња овога храма пројава је духовне глади, да се обнављамо обнављајући и градећи храм“.

„Приближава се хиљадугодишњица мученичке смрти Светог Jована Владимира. То ће бити 2016. Оставио нам је тако Свети Јован Владимир границу за завршетак овога храма, да то буде 216. године, да принесемо Богу и његовом страдалнику Светом Јовану на дар овај величанствени храм који је већ сада постао срце овога града“, рекао је Митрополит Амфилохије.

Потом је Момчило Станојевић, протонеимар храма упознао присутне са техничким детаљима његове изградње.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This