Izaberite stranicu

[wpaudio url=”http://www.svetigora.com/audio/download/9775/Proslava_Bozica_u_Lustici.mp3″ text=”Прослава Бадњег дана и Божића на Луштици”]

ЦЕТИЊЕ, 9. јануара – Прослава Бадњег дана и Божића у парохији луштичкој ове године је отежана јаким вјетром. Луштица је била 48 сати без напајања електричном енергијом, а старији житељи полуострва свједоче да овакав Бадњи дан не памте.

Скоро па орканска бура нанијела је штету на подручје цијеле Луштице, а испред Саборног храма Св. Николаја срушио се један чемпрес и трајно оштетио неколико старих надгробних споменика.

Како се у парохији луштичкој јавно, саборно налагање бадњака обавља већ 23 године, без обзира на ове тешке временске услове, Православна омладина Луштице у сарадњи са Црквеном општином се потрудила да Бадњи дан и Празник Рождества Господа Бога и Спаса нашега Исуса Христа прославе на најљепши могући начин, како то и доликује.

Као и претходних година служила се поноћна литургија. Нешто више од двије стотине вјерника узело је учешћа у Литургијском сабрању, а међу њима се поред житеља полуострва, нашао и велики број вјерника из Херцег Новог.

Након Свете службе Божије, божићним пјесмама славље су наставила дјеца полазници вјеронауке.

О.Б.

Pin It on Pinterest

Share This