Izaberite stranicu

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/12012[/picasa]

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/9720/01.01.2012_Mitropolit_Ostrog.mp3″ text=“У Острогу сахрањена монахиња Василија“]

ЦЕТИЊЕ, 01. јануара (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенствo Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије изговорена у служио је данас, на празник Отаца, Свету заупокојене литургију у манастиру Острог поводом упокојења монахиње Василије.

„Испраћамо нашу сестру монахинњу Василију молећи се Господу да душа њена и биће њено почивају у оним добрима која је Бог обећао и која дарује онима који Њега љубе“, рекао је Митрополит Амфилохије.

„Сестра Василија је прошла овај кратки земни живот припремајући се за овај дан. Сам Господ је надахнуо да последње године свога живота проведе овдје у острошкој Светињи, да прими име Светога Оца нашега Василија Острошког да се под његовим окриљем труди у току својих последњихдана да принесе себе и сав свој живот Богу на дар на начин како је Он принио Себе нама на дар“.

„У последње вријеме, када је због болести тјелесне била у Србији, у Београду, у Ваљеву, Сами Господ се дотакао њенога срца. Љекаре су јој говорили да би она због здравља требала да остане тамо, али она је трагала за духовним здрављем, оним које је непролазно и зов монашки је био јачи од те бриге љекара.И ево, Господ је удостојио да овдје данас, на овај Свети дан, дан Христовог Васкрсења, дан у јкоји прослављамо све Праоце и Оце по тијелу Спаса и Господа нашег Исуса Христа, почине и овдје очекује судњи дан и трубе ангелске и небеске“.

„Нека би је Господ упокојио у њедрима Авраама и Исака и Јакова, у њедрима Светог Оца нашег Василија Острошкога. Нека би Господ услишио жељу њенога срца и њене душе да је прими у Своја вјечна обиталишта и да је упише у књигу вјечнога живота и нека спомен њен у молитвама браће и сестара ове Свете обитељи и свих поклоника ове Светиње острошке остане неизбисив“, рекао је МитрополитАмфилохије.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This