Select Page

ЦЕТИЊЕ, 31. децембра (Светигора прес) – Делегација Богословије Светог Петра Цетињског срела се са поглаваром православне цркве чешке и словачким земаља Његовим Блаженством г.Христофором у Прагу 27.децембра 2011.год. Са благословом Митрополита црногорско-приморског г.Амфилохија делегацију коју јеје предводио професор богословије Светог Петра Цетињског г. Аполон Мишченко је претходних дана боравила у епархији средњоевропској у граду Нирнбергу.

Након посјете парохији у Нирнбергу код домаћина протојереја Маринка Радмила и ђакона Златка Којадиновића, и сусрета са епископом средњоевропским г.Константином у Ерфурту и Митрополитом румунске православне Цркве у Нирнбергу г.Серафимом делегациjа је пристигла у Праг.

У срдачном сусрету са Његовим Блаженством г. Христофором и вечери коју је организовао г.Борислав Рудић у српском клубу у Прагу,професор г.Аполон Мишченко је поздравио и захвалио се Митрополиту Христофору на сусрету који је уприличен у част доласка професора Богословије Светог Петра Цетињског у Цетињу и Богословије Светих Кирила и Методија у Призрену, пренијевши поздрав Митрополита Амфилохија и Управе школе. Делегацију су сачињавали професори цетињске богословије г. Аполон Мишченко, г.Слобо Станишић и г.Благоје Рајковић,а у име призренске богословије је био о.Силуан Поповић. Професор Аполон Мишченко је Митрополиту Христофору уручио и пригодне поклоне.

Његово Блаженство Митрополит и Архиепископ г. Христофор поздравио је делегације Богословија пожељевши успјешан и благословен рад ових црквеношколских установа СПЦ, а једно и заблагодаривши Господу на сусрету и посјети његовој помјесној Цркви. Он је посјетио на велике и дуге везе наше двије помјесне Цркве, упутивши поздраве Митрополиту црногорско-приморском г. Амфилохију. Архиепископ Христофор је пожелио да се ова сарадња и сусрети продуже и даље и да постану традиција.

Pin It on Pinterest

Share This