Izaberite stranicu

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/30201107[/picasa]

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/9704/30.12.2011_Mitropolit_Cetinje.mp3″ text=“Годишњица устоличења Митрополита Амфилохија“]

ЦЕТИЊЕ, 30. децембра (Светигора прес) – У петак 30. децембра, на празник Светог прпрока Данила и Светих преподобномученика ђакона Авакума и игумана Пајсија, навршила се 21. година од устоличења Његовог Високопреосвештенства Архиепископа цетињског Митрополита црногорско-приморског Господина Амфилохија у Трон Митрополита црногорско-приморских.

Тим поводом Митрополит Амфилохије служио је Свету архијерејску литургију у Цетињском манастиру.

«Чувена су пророштва пророка Данила и о есхатолошким збивањима и о другом доласку Христовом», рекао је Владика у литургијској проповиједи. «Ето, прорекао је не само Његово Рођење од Пресвете Дјеве него и Његов други долазак. Све то се догађало у шестом и у петом вијеку прије Христа, када је он живио и када је свједочио Живога Бога и своју вјерност».

«Како пророк тако апостоли, тако Свети мученици до наших времена. Сви су они припремали Христов долазак у овај свијет, сви су они свједочили Његов долазак, сви су они исповиједали Њега као јединога истинитога Бога и Спаситеља», рекао је Митрополит Амфилохије.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This