Select Page

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/28201113[/picasa]

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/9700/28.12.2011_Mitropolit_izjava.mp3″ text=“Митрополит Амфилохије допутовао из Јужне Америке“]

ЦЕТИЊЕ, 28. децембра (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије, Епископ-администратор новоосноване Епархије буеносаиреске и јужноцентралноамеричке данас је стигао у Црну Гору.

На аеродрому Голубовци Митрополита Амфилохија су дочекали бројно свештенство и велики број вјерника.

„Бог је дао могућност да обиђемо све наше заједнице. Покушали смо да саберемо и објединимо све наше људе, пошто ту није било сталног Епископа, а и свештеника је веома мало“, рекао је Владика у краћој изјави новинарима.

„Зато је прави потез Светог архијерејског сабора да се оснује Епархија за Јужну Америку. То је нова мисијска Епархија која ће сигурно имати будућности“, рекао је он.

Владика Амфилохије је нагласио да се та будућност не тиче само наших исељеника који живе у Јужној Америци.

„Тамо је велика духовна жеђ, јер моного Јужноамериканаца прима православље – око 500.000 њих је пришло Православној Цркви. Јужна Америка има око петнаест православних Епископа, што се мало зна. Само у Аргентини смо петорица“.

„Надамо се да ће ова наша нова Епархија заиста имати будућности. Треба нам тамо свештеника. Неки су већ почели да уче шпански језик, што је добар знак, јер се тамо без шпанског језика не може напредовати“, рекао је Митрополит Амфилохије.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This