Izaberite stranicu

ЦЕТИЊЕ, 30. новембра – Протојереј Гојко Перовић, ректор цетињске Богословије, оцијенио је да нови спот ЛГБТ популације у Црној Гори промовише блуд, разврат, али и врсту насиља.

Коментаришући спот у којем су приказана двојица младића како се љубе, он је рекао да је то “посљедња је карика у ланцу јавне медијске демонстрације неморала”.

“Погледао сам спот и осјетио жаљење што је дошло до тог спота, што је то једна, посљедња карика у ланцу јавне медијске демонстрације неморала и тзв. блудних радњи, које у неком контексту могу бити нечија интимна права – али када се то манифестује јавно, путем медија, то онда представља јавну демонстрацију неморала. Не мислим овдје само на ова два момка који су одиграли ту сцену, него мислим на читав низ медијске демонстрације блуда и неморала који нас сусријећу на сваком кораку, и чији су ова два момка само једна крајња посљедица”, казао је Перовић радију Антена М.

Он је оцијенио да је спот у којем се промовишу права геј популације, врста насиља мањине над већином.

“Након гледања поменутог спота, осјећао сам неку врсту насиља коју промовишу та два глумца, за које сам касније сазнао да приватно нијесу хомосексуалци. Тај пољубац – који треба да буде интимна ствар људи – он се јавно демонстрира. Што се тиче поменутих младића, осим што кроз тај пољубац настављају са промовисањем неморала, блуда и разврата – они на један начин врше насиље мањине над већином и намеће нам се да је све то нормално и да су све опције могуће. Слушајући промотере ове идеологије коначно исходиште би требало да буде да та два момка који се љубе у споту, сјутра треба да буду родитељи неком дјетету”, сматра Перовић, додајући да се осјетио угроженим након што је одгледао спот.

“Припадник сам дијела грађана који развија и његује хришћанску породицу. Начела хришћанске породице су, прије свега, хетеросексуални брак, а онда и припрема за тај брак на један нормалан, моралан, чедан начин, а не на развратан начин. Ја сам се осјећао угроженим након гледања тог спота. То је била агресија на мене, на амбијент у коме ја васпитавам своју дјецу. Дакле, нека ми не пласирају у моменту када ја очекујем фудбал – рекламу ЛГБТ групације”, казао је Перовић.•

Pin It on Pinterest

Share This