Select Page

На празник Светог краља Милутина, 12. новембра 2011. године упокојио се у Господу вјерни слуга Божији, протојереј Милорад Дајовић, дугогодишњи парох кумборски.

Рођен је 1. маја 1953. године у Пљевљима, а богословију Светог Саве је завршио у Београду 1974. године. У чин ђакона је рукоположен 25. октобра 1982, а у чин јереја 4. децембра исте године. Више година је службовао у Митрополији дабробосанској као парох у Рогатици, одакле је због ратних збивања морао отићи. Постаје клирик Митрополије црногорско-приморске и службује у Кумбору, гдје је био и старешина храма Светог Василија Острошког. Првих неколико година је опслуживао и парохије ђеновићку и баошићку.

За пожртвован рад на њиви Господњој митрополит Амфилохије га је одликовао чином протојереја. Иза протојереја Милорада је остала супруга Рада и троје дјеце, син Божидар и ћерке Данијела и Нада.

Заупокојена Литургија ће бити служена дана 14. 11. 2011. у цркви Светог Василија Острошког у Кумбору са почетком у 9 часова, опијело ће бити служено у истој цркви у 14 часова, након чега ће се обавити сахрана у 15 часова на гробљу поред цркве Светог Василија.

Молимо се Господу да проту Милорада прими у своје вјечно и непролазно Царство са ријечима: „Добро, слуго добри и вјерни, у маломе си био вјеран, над многим ћу те поставити; уђи у радост господара својега“, а да његовој часној породици подари утјехе и сваког Божијег благослова.

Бог да му душу прости!

Из Митрополије црногорско-приморске

Pin It on Pinterest

Share This