Izaberite stranicu

ПОДГОРИЦА, 10. октобра – Одбијање  захтјева, од стране МУП’-а за привремени боравак у Црној Гори подгоричког пароха и координатора правног савјета Митрополије црногорско-приморске, мр.Велибора Џомића, представља најгрубље кршење људских права, и урушавање правног поретка, оличено у прогону грађана који припадају Митрополији црногорско-приморско, наводи се у саопштењу Народне странке.

Овај апсурдни и онеспокојвајући чин образложен је „разлозима националне безбједности“, из којих се свештенику Велибору Џомићу ускраћује боравак, и и забрањује улазак у Црну Гору, гдје као свештеник служи готово двије деценије.Одговорно лице које потписује овај акт, не налази за сходно да га коментарише. То значи да без суда и мимо закона може бити изречена пресуда, као у временима која новија историја памти по злу.

Народна странка нажалост, има искуства са сличним безакоњем.

Подсјећамо јавност на недавно одузимање држављанства г. Предрагу Поповићу, предсједнику странке која је утемељила парламентаризам у Црној Гори .

Нимало случајно, исти су актери ових прогона и одузимања грађанских права. Исти, препознатљиви рукопис СДП-а, који наставља по Црној Гори да шири своју антисрпску хистерију.

Позивамо предсједнике Државе и Владе, да дигну глас против овог опасног безакоња.

Извор: ИН4С портал

Pin It on Pinterest

Share This