Izaberite stranicu

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/8201107[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/9265/08.10.2011_Duga.mp3]

ЦЕТИЊЕ, 08. октобра (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас, на празник Светог Сергија Радоњешког и на Михољске задушнице, Свету службу Божију у манастиру Дуга морачка код Подгорице.

„Нека је благословен празник Светог Сергија Радоњешког“, рекао је Митрополит Амфилохије у краћој литургијској бесједи сабранима на Светом богослужењу. „Свети Сергије је велики подвижник, чудотворац, утемељитељ Духа Божјега у бескрајној Русији, па ево његова благодат је стигла и код нас да нас брани и штити“.

„Нека је благословена слава и наше мати Теодоре и Сергије, тамо испод Румије, изнад Бара, гдје је основана и нова лавра Светог Сергија Радоњешкога. Нека Бог благослови и нашег новокрштеног Стојана и његовог кума Алексу. Стојан нам се данас поново родио. Од родитеља се родио тјелесно, а у Тајни крштења духовно. Тјелесно рођење је за смрт, а духовно за вјечни живот“, рекао је мИтрополит Амфилохије.

Након Свете литургије пререзан је славски колач, поводом имендана монахиње Сергије из манастира Дуга.

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/7201111[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/9266/08.10.2011_Monasenje_Piperi.mp3]

Господин Митрополит је синоћ на вечерњој служби у храму Рођења Пресвете Богородице у манастиру Ћелија Пиперска замонашио чином мале схиме дугогодишњу послушницу тог манастира сестру Радмилу, давши јој ново монашко име Емилијана.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This